top of page

Tandem Yönteminde Mini-IVF Uygulaması


Tandem Yöntemi, yumurta rezervleri (yumurta depocukları) iyice azalmış, menopoza girmek üzere veya yeni girmiş olan anne adaylarında kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde hem anne adayının kendi yumurtaları çoğaltılmaya çalışılır hem de eş zamanlı olarak, işi riske atmamak için donör yumurtaları da hazırlanır. Hem anne adayının yumurtaları (eğer elde edilebilirse) hem de yumurta donasyonu için hazırlanmış donör yumurtaları toplanıp döllenir ve tümü birden gelişmeye bırakılır. Transfer günü gözlemlenen gelişmelere göre eğer anne adayının yumurtalarıyla döllenip gelişen embriyolar yeterli sayıda ise, yumurta donasyonu yapılmaz, ama eğer anne adayının yumurtalarıyla döllenip gelişen embriyolar yetersiz sayı ve kalitede ise yumurta donasyonuna geçilir.

Bu yöntemle hem anne adayının yumurtalarına şans verilir hem de yumurta donasyonu hazır bekletildiğinden gebeliği riske edilmez ve en yüksek başarı ihtimaliyle işlemler yürütülür.

İşte TANDEM metodu uygulanacak anne adaylarına bazen çok fazla hormon yüklenmesi yerine mini-IVF protokolü uygulaması yapılmaktadır. Böylelikle çok daha düşük dozlarla, elde edilecek az sayıda yumurtaların en azından daha kaliteli olması sağlanmaktadır.

Mini-IVF ile Tandem Metodunu son yıllarda sıkça kullanmakta olan Doğuş Tüp Bebek Merkezi yüksek başarı oranlarından dolayı gönül rahatlığıyla tavsiye etmektedir.

Öne çıkanlar
En son yazılan
Arşiv
Taglar
Bizi takip edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page